KYK Wİ-Fİ İle WhatsApp, YouTube Ve Spotify gibi Engelli Uygulamalara Nasıl Girilir? [Çözümü] - Mehmet Kekeç

KYK Wİ-Fİ İle WhatsApp, YouTube Ve Spotify gibi Engelli Uygulamalara Nasıl Girilir? [Çözümü]

KYK Wİ-Fİ'yı, WhatsApp, YouTube, Spotify ve Twitter gibi uygulamalarda çalışmıyor. Devlet bu uygulamaları KYK Wİ-Fİ'yı üzerinden engellemiş. Peki bunu nasıl düzelteceğiz. Bunu çözümü VPN kullanmak. (ama bu yol yasal değildir.)





VPN Nedir?
VPN aslında sanal sunucu bağlantısıdır.
Yani siz atıyorum İngiltere'deki bir bilgisayara bağlanarak internete giriyorsunuz demek veya herhangi bir ülkeden. Artık hangi ülkeye bağlandıysanız. Böylece cihaz o bilgisayarın IP adresini almış oluyor. Bu da Türkiye'de engelli sitelere dahi girmeye izin veriyor. Aslında kısaca, Sanki yurt dışındaymışsınız gibi görünüyor.


Her neyse biz,
Bu KYK Wİ-Fİ engelini nasıl aşacağız?

ilk olarak bir VPN programına ihtiyacımız var. Google Play'de Psiphon adlı uygulamayı kullanacağız. Hem kullanımında basit. Sadece yapmanız gereken uygulamayı telefonunuza kurup, sonra da "başlat" butonuna basmak.


Tabiki ilk kez kurduğunuz da başlat butonuna basınca sizden birkaç izin istiyecek. Ve o izinleri onaylayın ve tüm cihazı tünelleyi seçin.  Sonra bağlanmaya başlayacak bağlanınca P harfi kızımızıdan maviye dönecektir. Sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Ara ara bağlantı kopsada çok sıkıntı yaşamayacaksınız.



Üsteki uygulamanın içinin ekran görüntüsüdür.

Videolu anlatım:











Yorum Gönder

0 Yorumlar