En Popüler Programlama Dilleri, Microsoft'a ait GitHub'a Göre - Mehmet Kekeç

En Popüler Programlama Dilleri, Microsoft'a ait GitHub'a Göre



Popüler programlama dillerini sizin için listeledik. 



10) RUBY


Ruby, kullanımı basit olmaya odaklanan açık kaynaklı bir programlama dilidir. Üretmek için en sevdiği dillerin en iyi kısımlarını harmanlayan Yukihiro "Matz" Matsumoto tarafından yapılmıştır.  1995 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri Ruby diline dayanan birkaç konferans ve buluşma ile daha popüler hale geldi.

9) C

C, 1972'de Dennis Ritchie tarafından geliştirilen, günümüzde hala kullanılan en eski programlama dillerinden biridir. Çok çeşitli bilgisayar sistemleri ve donanımlarını programlamak için genel amaçlı bir dil olarak tasarlanmıştır.  Java, PHP ve JavaScript dahil olmak üzere birçok popüler dilin kökü C'dir.


8) Shell

Shell özellikle BT departmanında popülerdir ve doğrudan işletim sistemine ne yapacaklarını söyleyen komutlar yazmalarını sağlar.  Uzaktan programları yüklemek veya kaldırmak gibi genel işlemleri otomatikleştirmek veya dosyaları yönetmek, yedeklemek ve kopyalamak için kullanılabilir.



7) TypeScript

TypeScript, Microsoft tarafından geliştirilen ve tutulan açık kaynaklı bir programlama dilidir.  En popüler dillerden sadece biri değil, aynı zamanda en hızlı büyüyenlerden biri.  Benzer sözdizimi ve anlambilimiyle, JavaScript'e çok benzer, ancak geliştiricilerin büyük ölçekli uygulamalar oluşturmasına yardımcı olan daha güçlü özelliklere sahiptir.  Ayrıca, Microsoft’un GitHub’daki en iyi açık kaynak projesi olan ücretsiz kod editörü Visual Studio Code tarafından da destekleniyor.

6) C++

C ++ programlama dili C'den ayrılır ve neredeyse 1979'a kadar uzanır. Bjarne Stroustrup, doktora tezi üzerinde çalışırken C'ye ek özellikler eklemenin bir yolu olarak yaptı. Bugün hala yaygın olarak kullanılıyor.  , birçok işletim sistemindeki, tarayıcıdaki ve oyundaki ana dil olduğundan.

5) C#

"C-sharp" olarak telaffuz edilen C #, Anders Hejlsberg liderliğindeki bir ekip tarafından Microsoft tarafından geliştirilmiştir.  Programlama dili Java'ya benzer.  Mobil uygulamalarda, oyunlarda ve kurumsal yazılımlarda kullanılır.



4) PHP

PHP anlamına gelen PHP: Hypertext Preprocessor (evet, "P", "PHP" anlamına gelir), web geliştirme ve etkileşimli web sayfaları oluşturma için açık kaynaklı bir programlama dilidir.  Ayrıca veritabanları ile iyi çalışır ve Facebook ve Yahoo tarafından kullanılmıştır.  Ancak, geliştiriciler uzun zamandır onu en kötü programlama dillerinden biri haline getirmişlerdir.

3) Java

Java ilk olarak 1995 yılında Sun Microsystems tarafından geliştirildi ve daha sonra Oracle tarafından satın alındı.  Bu açık kaynak dil, Twitter ve Netflix gibi şirketler tarafından kullanılıyor ve büyük şirketlerde standart bir şey.  Geliştiriciler mobil ve web uygulamaları, oyunlar ve veritabanı tabanlı yazılımlar oluşturmak için Java'yı kullandılar.  Ayrıca geliştiricilerin diller arasında kolayca geçiş yapmasını sağlayan C ++ ve C # 'ya benzer.


2) Python

Python hem en popüler programlama dillerinden hem de en hızlı büyüyen dillerden biridir.  Popülerlik açısından, geçen yıl üçüncü sıradan 2019'da ikinci sıraya geçti. Bu açık kaynaklı dil, yapay zeka uygulamaları ve veri bilimi için sıkça kullanılıyor, ancak başlaması kolay olduğu da biliniyor.  Python'un çevresinde geniş bir topluluk ve hatta kendisine özel konferanslar ve buluşmalar var.

1) JavaScript

JavaScript, dünyadaki en popüler programlama dili olmaya devam ediyor.  Çünkü web sayfaları oluşturmak için kullanılan ana dillerden biri.  Web sitelerini etkileşimli kılmaya yardımcı olur ve oyun oluşturmak için de kullanılabilir.  Geliştiriciler buna bayılır çünkü hafif, esnek ve güçlüdür.  Ancak, ismine rağmen, Java ile çok az ortak noktası var.


PEKİ SİZ HANGİ YAZILIM DİLLERİNİ TERCİH EDİYORSUNUZ. BİZE AŞAĞIDAKİ YORUMLARDA BİLDİRİN.





bizi yıldız ile oylayın

Yorum Gönder

0 Yorumlar